2013. november 5., kedd

Őszi dekorációk



Ugye ti is szerettek szaladgálni ősszel az aranyszínű avarban? Feldobni a faleveleket, belhuppani a levélkupacba és nézni ahogy leperegnek, majd hemperegni bennük? Mert én nagyon szeretem! Szeretem az ősz színpompás árnyalatait, a bársonyos illatát, a cipőm alatt töredező száraz levelek hangját, a bogyós terméseit. Gyűjtöttem belőlük egy csokorra és pár koszorúra valót, összeraktam őket és most meleg hangulatot varázsolnak a szobámba. Sétáljatok ki hétvégén ti is egy közeli parkba, mezőre vagy erdőbe, és gyűjtsetek össze néhány színes falevelet, ágacskát és pár bogyót: gesztenyét, diót, mogyorót, csipkebogyót, galagonyát vagy azt, ami épp utatokba akad és készítsétek ti is hasonló dekorációkat. Nem kell pontosan ugyanolyanra sikerülnie mint az enyémnek, hisz a hozzávalók függvényében, mindegyik egyedi lesz majd. 




Levélrózsa
Hozzávalók: színes falevelek, madzag, selyemszalag, hajlakk
Elkészítése: A levelek ne legyenek teljesen szárazak, még legyen egy kevés nedvességtartalmuk, hogy a tűrődéseknél ne törjenek meg. Tetszés szerint  kétfelé válogatjuk a  leveleket, a sárgákat rózsának, a pirosabbakat levélnek, vagy pedig fordítva. A levelet kettőbe tűrjük, majd újból kettőbe és szélétől kezdve felcsavarjuk, ez lesz a rózsa közepe, majd madzaggal körbetekerjük. Egy újabb levelet kettőbe tűrünk,  a rózsa közepe köré igazítunk, és a végeit a szár felé hajtjuk, majd a madzaggal körbetekerjük.Újabb levéllel folytatjuk, a felső levél mindig átölelje az előtte lévőt, mindegyik szirmot pedig a szárnál rögzítjük. Kb 5-6 levél szükséges egy szál rózsához. A végén a levelek lecsüngő szárait körbetekerjük a madzaggal, kialakítva a rózsa szárát. 3, 5 vagy 7 szál rózsát csokorba fogunk és levelekkel körberakjuk, majd a selyemszalaggal összefogjuk. A végén befújjuk egy kevés hajlakkal, hogy fénye legyen, de ez akár el is hagyható. Vázába tesszük, természetesen víz nélkül. 





Levélrózsa koszorú


Hozzávalók: fűzfaág alapkoszorú, levélrózsák, levelek, selyemszalag, ragasztópisztoly
Elkészítése: A fentebb leírt módon alapkoszorút és levélrózsákat készítünk. A leveleket tetszés szerinti formában, egy-egy pötty ragasztóval a koszorúra rögzítjük. A rózsáknak a madzag alatt levágjuk a szár részét, úgy, hogy az ne bomoljon ki, majd egy pötty ragasztóval a levelekre rögzítjük. A szalagból masnit kötünk és azt is felragasztjuk. 

 

Megjelent a novemberi Szemfülesben.


1 megjegyzés:

  1. Szia Edina!
    Köszönöm, hogy megosztottad a levélrózsa és a koszorú elkészítésének a technikáját. Nagyon tetszik és nagyon ötletes. Kedvet kaptam, hogy majd kipróbáljam.
    Nagyon kreatív vagy és nagyon szépek a munkáid! Végignéztem a blogodat, és nagyon tetszett minden. Ezentúl majd figyelemmel kísérem a további alkotásaidat is! Remélem, hogy lesz majd folytatás az iskola mellett! Csuhébábokat szoktál készíteni? Esetleg, ha lenne ilyen internetes forrásod örömmel venném, ha megosztanád!
    Köszönettel: Marica

    VálaszTörlés

Szia ! Örülők, hogy nálam jártál ! Gyere máskor is :)