2013. november 26., kedd

Adventi koszorú készítése






Hozzávalók: az alapkoszorúhoz 4 szál 2 m hosszúságú fűzfaág; 4-5 m fenyőgirland, 4 fehér gyertya, 2 m karácsonyi díszítésű, fehér szalag, 4 fenyőtoboz, 4 fahéjdarab, 4 csillagánizs, kb. 2 m nagyon vékony ágacska, 4 db. fehér facsillag, 20 db, 2 cm hosszúságú szeg, 4 gombostű, ragasztópisztoly 



Elkészítése: Az alapkoszorúhoz a hajlékony fűzfaágat tetszés szerinti nagyságú körre fonjuk, majd a végeket ragasztópisztollyal rögzítjük. Miután a műanyag megkeményedett, a fenyőgirlandot a koszorúra csavarjuk, ennek a végét is rögzítjük. A szalagot négybe vágjuk és masnit kötünk belőle, majd a közepénél gombostűvel átszúrjuk. A vékony ágacskákat 5-6 cm hosszúságúra tördeljük, majd 7-8 darabot egymáshoz ragasztunk.A fenyőtobozokra, az ánizsra, a fahéjra, és a csillagokra egy egy pötty ragasztót nyomunk és ezekbe rögzítünk egy -egy szeget, majd száradni hagyjuk. A gyertyákat a koszorúra ragasztjuk, majd a masnikat a gombostű segítségével melléjük szúrjuk. A többi hozzávalókat a szegek segítségével beleszúrjuk a koszorúba. Abban az esetben, ha nem állnak, egy- egy pötty ragasztóval is rögzítjük. 







1 megjegyzés:

  1. Szia Edina! Tegnap Édesanyád blobjában keresgéltem, és ekkor találtam ide hozzád. Köszönöm a minden részletre kiterjedő leírást. Tanultam Tőled technikai fogásokat, aminek örülök. Nagyon szép, ízléses az adventi koszorú, szerintem mestermunka. Gratulálok!
    Üdvözlettel: Marica

    VálaszTörlés

Szia ! Örülők, hogy nálam jártál ! Gyere máskor is :)